00
Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/plastikp/public_html/varmlandsfinans.se/wp-content/plugins/siteorigin-panels/inc/styles-admin.php on line 390
blancolån | varmlandsfinans

När man behöver låna pengar finns det många olika sorters lån att ta. Ska man ta ett större lån är det ofta ett lån med säkerhet, vilket innebär att man lånar med sitt hus eller liknande som säkerhet. Lån utan säkerhet kallas blancolån.

Ett blancolån betyder alltså att långivaren inte har någon säkerhet, utan helt måste förlita sig på låntagarens återbetalningsförmåga. Det är därför man tar en kreditupplysning på låntagaren, för att få reda på om denne skött sina tidigare återbetalningar, och om inkomsten är tillräckligt hög för att kunna klara lånet.

litet-blancolan

Med ett blancolån kan man låna allt från några få tusenlappar till flera hundra tusen kronor. Det som avgör storleken på lånet är förstås vad man tänkt använda pengarna till. När det sedan kommer till om banken beviljar ett blanco lån eller ej, är det ett antal faktorer som spelar in. Långivaren vill  vara säker på att man kan och vill betala tillbaka sitt lån. Därför vill de ha uppgifter om inkomst, anställning, andra skulder man har sedan tidigare med mera. Vid en kreditupplysning från upplysningscentralen får de också reda på om man har tidigare betalningsanmärkningar. Har man sådana anmärkningar och vill ta ett blancolån kan det uppstå problem, i synnerhet om man tänkt  låna en större summa pengar. Då är chansen att få låna med ett blancolån väldigt liten. Detta eftersom då långivarens risk anses mycket större.

Dyrare med blancolån

Man får alltid räkna med att ett blancolån blir dyrare än om man tar ett så kallat hypotekslån, där man lämnar något i säkerhet. Eftersom ett blancolån innebär att långivaren tar en större risk vill de naturligt nog också ha betalt för det risktagandet. Därför ligger räntorna på ett blancolån högre än på ett hypotekslån.

Man bör även tänka på att blancolån oftast har rörlig ränta. Räntan följer alltså räntemarknadens rörlighet och kan därför variera över tid. Det är därför viktigt att man ser till att inte ta större lån än marginalerna tillåter. Ligger man på gränsen till att klara avbetalningarna vid lånetillfället, kan det bli problem längre fram om räntorna stiger.

Vid större lån med lång återbetalningstid tittar banken på dessa saker och man kan få svårt att låna om man inte har tillräckliga marginaler.
Vid små, så kallade mikrolån, är återbetalningstiden för det mesta så kort att ränterörelser inte hinner göra så stor skillnad och därför ökar chansen att få lånet beviljat om man söker ett sådant.

Blancolån för konsumtion

När man vill unna sig en resa, köpa ny TV, soffa eller dator är det oftast ett blancolån man tar. Därför kallas dessa lån ibland för konsumtionslån. Det var för några år sedan mycket svårare att få lån utan säkerhet, men idag finns en mängd möjligheter. Smslån har ju till exempel, blivit mycket populära. Inte minst på grund av sin lättillgänglighet och snabbhet. Man söker lånet via sms och får mycket snabbt svar, och om man blir beviljad lån har man pengarna inom någon timme. Populariteten för dessa lån har gjort att det dykt upp många aktörer på mikrolånsarenan. Många vill vara med och konkurrera om låntagarna. Tack vare detta är det idag inga större problem att ta ett blancolån. På internet kan man hitta en rad olika möjligheter. Många av möjligheterna är riktigt bra och det är inte längre bara blancolån nordea och blancolån seb som är kloka val, det finns mängder av andra fina alternativ som kan komma till användning och glädje. Många väljer idag att ta blancolån för kontantinsats vid husköp och det är bara ett av de tillfällen när dessa lån kan komma till nytta. Det bästa man kan göra är att undersöka möjligheterna och ta reda på vart man kan få blancolån med låg ränta.

Bläddra här för att veta mer om fakturaköp

relaterade taggar:

Allmänt om factoring – fakturaköp,lån online,blancolån med betalningsanmärkning

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *